PUBLICITATE
Sarbatori

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare importantă

PUBLICITATE

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este una dintre marile sărbători ale verii. În calendarul ortodox, data de 24 iunie este dedicată acestei sărbători. Despre Sfântul Ioan Botezătorul Sfânta Scriptură vorbeşte ca despre Înaintemergătorul Domnului Iisus Hristos, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Sfântul Ioan Botezătorul propovăduia venirea Lui. Și îndemna iudeii la pocăinţă. Fiind considerat prooroc, oamenii veneau la el spre a fi botezaţi în Iordan. Iar Ioan le cerea să-şi mărturisească păcatele şi să se pocăiască, căci Cel ce urma să vină după el, adică Mântuitorul, avea să-i boteze cu Duh Sfânt.

Unde te rogi la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Sfânta Evanghelie spune că Iisus a venit din Galileea pentru a fi botezat de Ioan, care, văzându-l, a spus: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii”. Şi, ieşind Iisus din apa Iordanului, „cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a vărsat pogorându-se ca un porumbel. Şi glas din ceruri zicea: «Acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit»”.

Ioan Botezătorul este considerat Înaintemergătorul Domnului Iisus Hristos, care propovăduia venirea Lui, îndemnând la pocăinţă. Respectându-l ca prooroc, locuitorii din Ierusalim se strângeau în jurul lui pentru a fi botezaţi de el în Iordan. Ioan le cerea să-şi mărturisească păcatele şi să se pocăiască, spunându-le ca el îi botează doar cu apă, dar Cel ce va veni dupa el, Iisus, îi va boteza cu Duh Sfânt şi cu foc. Vestind venirea Mântuitorului, Ioan spunea că Acela este mult mai mare şi mai puternic decât el.

Părţi din moaștele Sfântului se găsesc la: Bisericile Neo Phaleron, din Pireu, Grecia, Sfântul Macarie din Alexandria, Egipt, la Catedrala din Amiens, Franţa, Muzeul Benaki, din Atena, Muzeul Topkapi, din Istanbul, Moscheea Umayyazilor, din Damasc, Mănăstirea Cetinje, din Muntenegru și, la noi în țară, în județul Constanța, localitatea Lipnița, la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul. Cel mai recent descoperite de către arheologi sunt moastele Sfantului Ioan Botezătorul din Sozopol, Bulgaria, la 28 iulie 2010, pe cea mai mare dintre cele cinci insule bulgare din Marea Neagră, care poartă numele sfântului, adică Sveti Ivan.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa te intereseze si

Close
Back to top button
Close