PUBLICITATE
Calendar OrtodoxSarbatori

7 ianuarie Sfantul Ioan Botezătorul. Ce să faci azi ca să NU ai ghinion în casă tot anul!

PUBLICITATE

7 ianuarie Sfantul Ioan Botezătorul. In fiecare an, pe data de 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan.

7 ianuarie Sfantul Ioan Botezătorul. Aproximativ doua milioane de romani poarta numele Sfantului Ioan si isi sarbatoresc ziua onomastica in aceasta zi

Ziua Sfantului Ion Botezatorul reprezinta incheierea oficiala a sarbatorilor de iarna deschise la Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie.

In traditia populara se spune ca Sfantul Ioan Botezatorul este protectorul pruncilor si in acelasi timp, aceasta zi este una de veselie, iar cine nu se bucura in aceasta zi va avea probleme tot anul si in casa lui vor veni numai ghinioane.

Un obicei intalnit in ziua de Sfantul Ioan este “Iordaneala”. Mai multi tineri care au luat de la preot, in ajunul Sfantului Ioan, agheasma de la Boboteaza, merg in dimineata zilei de Sfantul Ioan la biserica si, dupa terminarea slujbei, stropesc fiecare om care iese. Cei “iordaniti” trebuie sa-i rasplateasca pe acestia cu bani.

In dimineata zilei Sfantului Ioan, fiecare om trebuie sa se stropeasca cu agheasma, pentru a fi ferit de boli.

Dupa Sfantul Ion se boteaza gerul, adica frigul nu mai este atat de naprasnic.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close