PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciunea de seară a Sfântului Macarie pentru Dumnezeu, Tatăl, limpezește mintea și ta ajută să ai un somn liniștit

PUBLICITATE

Rugăciunile de seară, conform sfaturilor Sfinților Părinți, sunt de neînlocuit. Pot fi spuse fie în gând, fie cu voce tare fiind foarte importante în viața credinciosului.

Rugăciunea Sfântului Macarie este una din rugăciunile cre nu trebuie să lipsească de pe buzele credincioșilor, seară de seară. Este scurtă și de mare ajutor în limpezirea minții. Mulți spun că somnul este mult mai liniștit și odihnitor după ce o citesc.

Rugăciunile de seară – Iată mai jos și textul rugăciunii Sfântului Macarie!

”Dumnezeule cel vesnice si Imparate a toata faptura, Cela ce m-ai invrednicit a ajunge pana in acest ceas, iarta-mi pacatele ce am facut in aceasta zi: cu lucrul, cu cuvantul, si cu gandul, si curateste, Doamne, smeritul meu suflet, de toata intinaciunea trupului si a sufletului.

Si-mi da, Doamne, in aceasta noapte, a trece somnul in pace, ca sculandu-ma din ticalosul meu asternut, bine sa plac Preasfantului Tau nume, in toate zilele vietii mele, si-mi ajuta cu harul Tau sa calc pe vrajmasii cei ce se lupta cu mine, pe cei trupesti si pe cei fara de trup.

Izbaveste-ma Doamne de gandurile cele desarte, care ma intineaza si de poftele cele rele, ca a Ta este imparatia, puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close