PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 23 martie. Citește azi Rugăciunea scurtă a Sfântului Nicon protectorul celor bolnavi, pentru iertare păcate și vindecare de boală

PUBLICITATE

Rugăciune 23 martie – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Nicon, protectorul celor bolnavi. Este o zi de rugăciune și toți credincioșii se pot ruga.

Rugăciunea de mai jos este de mare ajutor pentru cei bolnavi, dar și pentru cei sănătoși, oferă protecție și grăbește vindecarea.

Rugăciune 23 martie – Iată mai jos și textul rugăciunii:

”Mucenicul Tău, Doamne, Nicon, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Ca o stea, pornind de la ră­sărit, ai ajuns la apusuri unde, murind, ai apus, pentru a ră­sări în Împărăţia lui Hristos, Fericite Nicon.

Se veseleşte de Tine Bise­rica Ta, Hristoase, strigând: Tu eşti Puterea şi Scăparea şi Întărirea mea, Doamne.

Prin Dumnezeieştile cuvinte ale celei ce Te-a născut, a stră­lucit Lumina în inima ta şi cu Botezul luminându-te, cuvioase, te-ai numărat în cetele călugă­rilor şi te-ai făcut povăţuitor şi luminător celor ce-ţi urmau ţie.

Cu care, împreună, roagă-te lui Hristos, să ne dăruiască nouă mare milă.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close