PUBLICITATE
Calendar OrtodoxRugaciuni

Rugăciune 27 ianuarie. Rugăciunea la Aducerea Moaștelor Sf. Ioan Gură de Aur face miracole

PUBLICITATE

Rugăciune 27 ianuarie. Azi, 27 ianuarie, este mare sărbătoare pentru toți credincioșii, notată cu cruce NEAGRĂ. Biserica Ortodoxă cinstește Aducerea moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur!

În această zi, de o deosebită importanță creștinească, există o rugăciune care se citește și care face miracole.

Rugăciune 27 ianuarie. Rugăciunea la Aducerea Moaștelor Sf. Ioan Gură de Aur care face miracole!

”Din gura ta ca o văpaie de foc strălucind harul, lumea a luminat; vistieriile neiubirii de argint lumii a câştigat; înălţimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Ci, cu cuvintele tale învăţându-ne, Sfinte Părinte Ioan Gură de Aur, roagă pe Hristos Cuvântul să mântuiască sufletele noastre.

Gură de Dumnezeu grăitoare, organul cel cu glas de aur, cu strălucirea cuvintelor şi cu rugăciunile tale, luminează-mi mintea, ca să laud pomenirea întoarcerii tale, Sfinte Părinte Ioan, cel ce porţi numele Dumnezeiescului har.

Rugăciune 27 ianuarie. Ca un Luceafăr de dimineaţă, ca un soare ce luminează pe oameni, ca un luminător al dreptei cinstiri de Dumnezeu, apunând sub pământ, cuvioase, după Legile firii, iarăşi ne-ai răsărit nouă, fiilor tăi, trimiţând din belşug strălucirile minunilor.

Iubitorilor de cuvinte, veniţi cu bucurie să cinstim cu sfinţite cuvinte pe cel ce s-a întors, peSfântul Părinte Ioan Gură de Aur; pe marele împodobitor al cuvintelor, care cu cunoaşterea adâncă a cuvintelor a defăimat cuvintele cele pline de deşertăciune şi bârfeli.

Fericite Părinte Ioan Gură de Aur, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Amin.”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close