PUBLICITATE
Calendar Ortodox

CALENDAR ORTODOX 3 IANUARIE 2020. Sarbatoare mare – Ce trebuie sa faci pana la noapte pentru a avea spor si sanatate

PUBLICITATE

Calendar ortodox 3 ianuarie. Sfantul Proroc Maleahi este pomenit in calendarul crestin ortodox la 3 ianuarie. Sfantul Maleahi este ultimul dintre proroci Vechiului Testament.

Sfantul Proroc Maleahi este pomenit in calendarul crestin ortodox la 3 ianuarie. Sfantul Maleahi este ultimul dintre proroci Vechiului Testament.

Calendar ortodox 3 ianuarie. Sarbatoare mare

Era din semintia lui Zabulon si s-a nascut intr-un sat din Palestina dupa intoarcerea poporului evreu din robia babiloniana. Cuvantul sau (cuprins in cele trei capitole ale cartii sale din Vechiul Testament) se adreseaza semenilor sai care se purtau cu viclenie in fata lui Dumnezeu.

Sfantul Proroc Maleahi vesteste poporului lui Israel ziua venirii Domnului – venirea lui Hristos – si ziua judecatii.

Numele de Maleahi, „inger”, i-a fost dat, pe de o parte pentru ca vietuia ca un inger, iar pe de alta, pentru ca de multe ori vorbea cu ingerul care-i descoperea tainele lui Dumnezeu. Sfantul Maleahi vorbea fata in fata cu ingerul, precum cineva graieste cu prietenul sau. A murit tanar fiind si a fost ingropat la un loc cu parintii sai. (sursa: vol. „Vietile Sfintilor”).

Calendar crestin ortodox, 3 ianuarie. Sarbatoare mare – Ce NU ai voie sa faci vineri. In aceasta zi, crestinii ortodocsi nu au voie sa se certe, sa injure sau sa barfeasca. Trebuie sa se pregateasca pentru marea sarbatoarea – Botezul Domnului – prin smerenie si rugaciune, asa vor avea un an bun si prosper.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close