PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Ce trebuie să faci cu Aghiasma Mare de Bobotează! Mulți credinicioși nu știu!

PUBLICITATE

Aghiasma Mare de Bobotează. Creștinii merg la biserică în ziua de Bobotează pentru a lua acasă Aghiasma Mare! Aceasta are puteri tămăduitoare și trebuie păstrată în casă, la loc de cinste, dar trebuie să știi ce trebuie să faci cu ea. Aceasta trebuie băută timp de 8 zile, pe stomacul gol, dar poate fi luată și la nevoie, pe tot parcursul anului.

Aghiasma Mare de Bobotează. Ce trebuie să faci cu Aghiasma Mare de Bobotează

Potrivit tradiției, Aghiasma Mare se va ține întotdeauna lângă icoane, pentru că este considerată un har divin, cu proprietăți miraculoase, de mare ajutor pentru cei aflați în suferință, fiind recomandată atât pentru liniștea sufletului cât și pentru binecuvântare..

Aghiasma Mare se păstrează cu o ramură de busuioc sfințit, vegheată de o icoană a Maicii Domnului sau a sfântului Ioan Botezătorul.

Bacteriile nu au loc în apa sfințită

Când apa sfințită e adusă acasă, cu ea e bine să fie binecuvântată familia și animalele din gospodărie. De asemenea, se va stropi casa și icoanele pentru ca puterea sa divină să crotească casa respectivă și pe toți cei din ea.

Când vă binecuvântați copiii, când este ziua lor de naștere sau când sunt bolnavi, este bine să le ungeți fruntea cu agheasmă și să vă rugați pentru ei. Din Aghiasma Mare se va bea câte o gură dimineața, înainte să mâncați și vă veți curăța trupul și sufletul.

S-au făcut și nenumprate studii asupra apei sfințite în biserică! Specialiştii de la Institutul de Medicină Industrială şi Navală din Rusia au analizat apa înainte şi după sfinţire şi au remarcat că rostirea rugăciunii Tatăl Nostru şi semnul crucii fac ca bacteriile dăunătoare să aibă o concentraţie de o sută de ori mai mică, susţine ziarul Pravda.

Tocmai de aceea recomandările Bisericii Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare şi băutură nu au doar o valoare spirituală, ci şi una preventivă. De asemenea, măsurătorile cu spectografe au arătat că agheasma are o densitate optică mai mare decât apa de la robinet, de parcă ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza puterii ei unice de a tămădui, susţin oamenii de ştiinţă ruşi.

Renumitul savant japonez Emoto Masaru a arătat că apa reacţionează la rugăciuni, formând cristale frumoase, în timp ce la injurii cristalele sunt întunecate.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Back to top button
Close