PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 3 Iunie. Citește azi Rugăciunea scurtă a Sfântului Ipatie pentru a fi ferit de boală și necazuri

PUBLICITATE

Rugăciune 3 Iunie – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Ipatie, protectorul celor aflați în vremuri de grea încercare. Este o zi sfântă, în care se citește o rugăciune specială.

Rugăciunea care se rostește azi este de mare ajutor în caz de boală dar și de necazuri.

Rugăciune 3 Iunie – Iată mai jos și textul rugăciunii care se citește azi!

”Mucenicul Tău, Doamne, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, apără-ne de boală și ferește-ne de necazuri, Hristoase Dumnezeule.

Te laud pe tine, Sfinte Mucenice Ipatie, ca pe o slugă a dumnezeiescului Cuvânt şi laudă a mucenicilor. Pentru aceasta dăruieşte-mi mie curăţire şi tămăduire de bolile rele, prin rugăciunile tale.

Sfeşnic prealuminat te-ai făcut celor ce s-au nevoit împreună cu tine, povăţuindu-i la lumina dumnezeieştilor cărări, ale desfătării celei de acolo.

Înălţându-ţi după gând dorirea sufletului cea dumnezeiască, cu îndrăzneală ai alergat de bunăvoie către focul cel al tiranului şi ai fost păzit cu roua Duhului, împreună cu pruncii, viteazule purtătorule de chinuri.

Cu focul împreunându-te nici acum nu te-ai ars, o Sfinte Mucenice Ipatie, viteazule, pătimitorule, căci ai avut rouă de la Dumnezeu, care te răcorea. Pentru aceasta veselindu-te, ai săvârşit nevoinţele cele mai presus de fire, cu sfinţii tineri, cu care dimpreună adu-ţi aminte de noi, trimite-ne sănătate și ferește-ne de necazuri,

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close