PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 30 Mai. Citește azi Rugăciunea scurtă a Sfântului Cuvios Isaachie protectorul familiei, pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

PUBLICITATE

Rugăciune 30 Mai – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Isaachie, protectorul familiei în vremuri de grea încercare. Este o zi sfântă, o zi de rugăciune.

Rugăciunea care se citește azi este de mare ajutor pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor imposibile.

Rugăciune 30 Mai – Iată mai jos și textul rugăciunii!

Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isaachie, duhul tău.

Citește aici și De ce ingaduie Dumnezeu raul!

Cu rugăciunile tale cele de toată noaptea şi cu stările cele de toată ziua, curăţindu-ţi mai înainte sufletul, l-ai arătat casă Treimii, Cuvioase Părinte Isaachie.

Curăţeşte-mă, Mântuitorule, că multe sunt fărădelegile mele şi mă ridică din adâncul răutăţilor, rogu-mă. Căci către Tine am strigat şi mă auzi Dumnezeul mântuirii mele.

Ca un nor sufletesc purtător de ploaie te-ai arătat celor de pe pământ, preacuvioase, adăpând ca o brazdă inimile credincioşilor, înconjurând marginile lumii cu cuvintele tale cele dumnezeieşti şi ai izvorât ploaia învăţăturilor, preaînţelepte. Pentru aceasta ca nişte pâraie, buna mireasmă a Duhului, cu cea de Dumnezeu cugetare, o ai ordăslit în inimile tuturor, de Dumnezeu purtătorule Isaachie; roagă-te lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close