PUBLICITATE
Fără categorieRugaciuni

Rugăciune la Înălțare – Citește azi Rugăciunea scurtă la Înălțarea Domnului pentru iertarea păcatelor și îndeplinirea dorințelor

PUBLICITATE

Rugăciune la Înălțare – Înălțarea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, de după Paște. Este o zi dedicată pomenirii celor care nu mai sunt printre noi și cinstirii memoriei celor care s.au jertfit pentru patrie.

În această zi sfântă, se spune că este bine să spui o rugăciune de mare ajutor, care poate avea efecte miraculoase dacă treci printr-o perioadă mai dificilă a vieții, poate îndeplini dorințele imposibile și ierta păcatele.

Rugăciune la Înălțare – Iată mai jos și textul rugăciunii care se citește azi!

”Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui!

În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti.

Citește aici și o rugăciune specială, ori de câte ori ai nevoie de ajutor divin!

Că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close