PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 14 Mai – Citește azi Rugăciunea scurtă a Sfântului Isidor Protectorul familiei pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

PUBLICITATE

Rugăciune 14 Mai – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Isidor Protectorul familiei. Este o zi importantă pentru credincioși, o zi în care se citește o rugăciune specială.

Rugăciunea care se citește azi este de mare ajutor pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor imposibile

Rugăciune 14 Mai – Iată mai jos și textul rugăciunii!

”Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte și iartă păcatele sufletelor noastre și împlinește-ne dorințele, Hristoase Dumnezeule.

Cu rugăciunile tale, mucenice al lui Hristos, Isidore, dă-mi mie lumină din cer şi har ca să laud pomenirea ta cea cinstită, fericite. Ocârmuindu-te cu socoteală, mărite mucenice al lui Hristos, ai întunecat pornirile patimilor cu nevoinţa virtuţilor, purtătorule de chinuri.

Ca un viteaz alungând pe vrăjmaşii tăi, Isidore, i-ai sfărâmat pe dânşii, fiind îngrădit cu arma cea înfricoşătoare a Crucii, şi încins cu putere, şi pe cei ce te-au urât i-ai pierdut, strigând: Slavă puterii Tale, Iubitorule de oameni.

Izvoarele sângiurilor tale după lege vărsându-se pe pământ, Isidore, au roşit ţie haină în ceruri, ţesută frumos cu harul; cu care acum fiind îmbrăcat stai înaintea lui Hristos preafericite, în cămările de Mire cele cereşti, purtătorule de cunună mucenice mărite.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close