PUBLICITATE
Calendar OrtodoxRugaciuni

Rugăciune 16 ianuarie. Spune Rugăciunea la Cinstirea lanțului Sf. Apostol Petru pentru ca dorințele imposibile să se împlinească

PUBLICITATE

Rugăciune 16 ianuarie. Azi, pe 16 ianuarie, este sărbătoare importantă în Calendarul Ortodox. Orice bun creștin trebuie să știe ce semnifică aceasta, dar și ce rugăciune este bine să spui în această zi, pentru a-ți merge bine și pentru ca dorințele imposibile să se împlinească.

Pe 16 ianuarie, în calendarul ortodox este amintită „Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru”. În această zi, Biserica Ortodoxă mărturiseşte minunea eliberării din temniţa a Sfântului Petru şi se închină cinstitelor lui lanţuri, care au căzut la atingerea îngerului.

Rugăciune 16 ianuarie. Citește această Rugăciune puternică pentru ca minunile să se împlinească:

”Pe piatra Dumnezeieştii tale mărturisiri, sprijinindu-ne, întâistătătorule pe scaun, lauda Apostolilor lui Hristos, cu credinţă cinstim lanţurile tale, cu care preacuratele tale mâini au fost legate.

Pusu-te-a pe tine Domnul, Apostole, adevărată mărturie a Întrupării Sale, propovăduind venirea, Crucea, Moartea şi Învierea Lui.

Rugaciune Sf Petru. De trei ori tăgăduind pe Domnul, ca pe un simplu Om, înaintea ucigătorilor de Dumnezeu, întru nimic nu ai greşit de la teologia ta cea de mai înainte, Sfinte Apostole Petru. Că L-ai propovăduit pe El, Fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu.

Rupe legăturile păcatului nostru, Apostole, ale celor ce cinstim cu credinţă sfinţitul tău lanţ şi îndurându-te, deschide nouă şi intrările Împărăţiei celei de sus, ca un preamilostiv.

Rugaciune Sf Petru. Locaş cu totul Curat al curăţiei, nu pot eu, spurcatul şi necuratul, a-ţi cânta ţie, Ceea ce nu ştii de nuntă. Pentru aceasta mă curăţeşte, cu curăţia Duhului, ca să te măresc pe tine.

Amin.”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close