PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciunea de miercuri îi ajută pe cei care țin post

PUBLICITATE

Rugăciunea de miercuri este o rugăciune puternică. Dar efectele ei sunt amplificate de postul aspru sau chiar negru. Este foarte important să rostești rugăciunea de miercuri mai multe săptămâni la rând, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Rugăciunea de miercuri

„Preaputernice Doamne Dumnezeule, îmi aduc aminte că te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră. Și ai fost vândut pe treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean. Pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile diavolului. Te rog să Te milostivești asupra mea, păcătosul! Și să mă răscumperi și pe mine, vânzătorul și de toate zilele ucigașul. Și aceasta să o faci, pentru ca să cinstesc nașterea Ta cea sfântă. Și să mă închin Dumnezeirii Tale.

Dă-mi, Doamne, iertare păcatelor mele celor multe, și putere să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului. Primește această mică a mea rugăciune și smerita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc pentru că te-am amărât fără de număr; încă mă aduc pe mine Ție, și de voia mea mă dau în mâinile Tale, pentru ca să mă pedepsești precum mi se cade și să mă tămăduiești cu ierburi amare, ca un doctor bun precum vei vrea, pentru că altul nu poate să mă vindece, fără numai Tu, Dumnezeul meu și Ziditorul meu.
La Tine drept aceea am toată nădejdea mea, crezând că precum ai primit să te vinzi pentru mine, așa îmi vei dărui și acum mila Ta să mă răscumperi din veșnica muncă și să mă pui întru împărăția Ta.
Nu te depărta de la mine, carele sunt mai rău vânzător decât Iuda, nu lăsa să am în inima mea cugetele cele deșarte ale lumii, nu mă slobozi să Te îmbrățișez și să Te sărut cu sărutare vicleană și cu buze spurcate, nici să-Ți zic: „Bucură-Te, Învățătorule” cu gura mea cea spurcată, nici să Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele fărădelege, nici să Te batjocoresc cu gândurile mele cele rele, precum făceau iudeii pe vremea patimilor Tale, ci ca femeia cea păcătoasă să Te spăl, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc să aud și eu din gura Ta cea dulce: „Iertate să-ți fie păcatele.” Amin.”

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close