PUBLICITATE
Manastiri si Biserici

Mama cu 126 de copii. Maica Ecaterina, îngerul de femeie care călăuzește suflete

PUBLICITATE

Mama cu 126 de copii – Maica Ecaterina este o ”mama” cu 126 de copii. Ingerul de femeie care calauzeste suflete. Povestea Asezamantului Santul Leontie din Radauti

Maica Ecaterina, o mama cu 126 de copii!

La intrarea in Radauti, dinspre Suceava, vezi insirate mai multe case frumos colorate, iar in mijlocul lor o biserica. E Asezamantul Sfantul Leontie din Radauti, un loc pe care 126 de copii il numesc acasa.

Maica Ecaterina, o femeie cu un chip bland, ii priveste pe copii cu zambetul pe buze, ii indruma, ii sfatuieste, ii iubeste si incearca sa recupereze suflete greu incercate.

Printre pustii care traiesc la Asezamant se afla copii abandonati, copii pusi la cersit, abuzati sau suflete care au trecut prin alte drame si cu care viata nu s-a purtat cu manusi.

Maica Ecaterina ii cunoaste pe toti si pentru fiecare in parte are o vorba buna, o indrumare, un sfat.

„Ei trebuiesc pregătiți pentru familie mai departe pentru că ei n-au avut modele, n-au avut părinți. Și am avut copii care în momentul în care le spuneam despre familie sora, dar nu înțeleg conceptul de familie.

Nu au model. Și e foarte greu. Încerc să modelez o persoană care la un moment dat va trebui să se transforme în acel tată sau mama pe mai departe pentru copiii lor”, a spus Maica Ecaterina pentru Stirile PRO TV.

In Asezamantul Sfantul Leontie din Radauti sunt 12 case in care traiesc 126 de copii de toate varstele. Povestea locului pe care sufletelele il numesc casa a inceput inca din 2004.

Staretul manastirii Bogdana, parintele Iustin, a decis ridicarea Asezamantului. 10 milioane de euro a costat totul, banii provenind de la manastire, donatii si o mica parte de la stat. Maica Ecaterina se afla printre copii, inca de la inceput.

Maica Ecaterina: „De 8 ani de zile de când sunt aici mi-am dat seama că și cei care afișează un caracter mai puternic, e o barieră pe care și-o așează în față. Și dacă nu o descoperi la timp refulează când nu are pe cineva lângă sau nu vor ști cui să ceară ajutor. Și tot încercăm să săpăm cât mai adânc și mai adânc.”

Pe langa adapost, in Asezamantul Sfantul Leontie din Radauti copiii au parte de pregatiri si meditatii. Sunt pline vitrinele din salile de cursuri de diplome si medalii. Intr-o sala se tin lectii de dans, in alta camera, micutii interesati fac Karate.

Multumirea suprema pentru Maica Ecaterina o reprezinta implinirea copiilor. Pana acum, din Asezamant au plecat 30 de copii, toti cu diplome si meserii. 10 sunt la facultate, iar 7 dintre ei si-au intemeiat propriile familii.

Maica Ecaterina: „Parcă nici nu știam cum să mă port. M-am ascuns în spatele ușilor și am început să plâng. Ăsta e mometul pe care îl dorim pentru toți copiii. Avem nevoie de modele care pleacă din mijlocul lor.

Copiii să vadă că tot ce am spus noi este realizabil și că pot face același lucru. Pentru noi e extraordinar să vedem că s-a întemeiat o familei și familia aia prinde contur.”

Vezi reportajul complet aici!

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close