PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Copiii se nasc întotdeauna puri… Ce să nu facă adulții ca să nu strice ceea ce Dumnezeu a creat

PUBLICITATE

Copiii se nasc întotdeauna puri – Să-i oferi copilului tău dragostea ta, dar mai presus de toate înțelegerea, să înțelegi întotdeauna și să-ți fie clar că alegerea este a copilului. Dacă vrea să-ți urmeze sfaturile, el le poate urma, dar să știi că orice ai face tu, el urmează întotdeauna propria lui alegere.

Explică-i doar o singură dată totul despre subiectul în discuție. Dacă se identifică cu ceea ce îi spui tu din învățăturile tale, înseamnă că ceea ce spui tu e pentru el, dacă vezi că respinge ideile tale, nu este ceea ce își dorește, este ceea ce îți dorești tu. Îl iubești, așa că nu-i comanda, nu este sluga ta. Lasă-l să înțeleagă. Lasă-l să experimenteze. Lasă-l să descopere. Lasă-l să înțeleagă el.

Părintele nu trebuie să utilizeze copilul pentru îndeplinirea propriilor ambiții. El trebuie să iubească copilul, să-l facă puternic, să-l ajut să devină mai atent, astfel încât copilul să-și poată simți propriile căi în viață. Poți să ai un copil independent, care va rezista provocărilor vieții, dacă tu reușești să-i dai libertate.

Și dacă există un părinte bun, copilul va fi și el bun.

Aceasta este atmosfera de familie, spațiul în care trăim. Acest spațiu trebuie să fie de intimitate, de dragoste, de acceptare și noncondiționare.

Numai atunci relația spirituală în comuniunea părinte –copil va fi canalizată pe o pantă ascendentă și cei implicați în relație vor experimenta o stare de plenitudine dată de lipsa conflictului.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close