PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Părintele Necula, despre Postul Crăciunului: „ A posti înseamnă a refuza să te prostești…”

PUBLICITATE

Parintele Constantin Necula ii sfatuieste pe cei care tin Postul Craciunului sa nu considere ca acesta este o cura si nici o obligatie, ci o bucurie.

„A posti inseamna a vorbi mai putin, a munci mai atent, a ne iubi cu mai mare grija, a fi mai atenti la tot ceea ce Dumnezeu ne-a daruit”, a explicat preotul Constantin Necula, consilier misionar si de imagine al Mitropoliei Ardealului.

Potrivit acestuia, „postul nu e un post vegan in modul vegan al actiunii”. „Dincolo de a nu manca si a nu bea, inseamna a te aseza in linistea in fata lui Dumnezeu.

Nu in ultimul rand nu este o obligatie de serviciu, postul este o bucurie. Este un mod al lui Dumnezeu de a se face cunoscut oamenilor si de a-i face pe oameni sa inteleaga adevaratul ritm al vietii.

Apoi, una dintre propunerile pe care putem sa o facem linistiti in timpul postului este sa vorbim mai putin, sa muncim mai atent, sa ne iubim mai cu grija, sa fim un pic mai atenti la tot ceea ce Dumnezeu ne-a daruit, pentru ca, pana la urma, nu vine chiar totul din constructia financiara a lumii, ci si din partea morala a lumii”, a spus parintele.

El a adaugat ca postul nu trebuie fie confundat cu o obsesie a mancarii.

„Trebuie sa fim atenti ca sa nu facem din a nu manca o obsesie si nici din a manca o obsesie. Trebuie sa invatam sa traim intr-un echilibru asa cum ni-l ingaduie Dumnezeu.

Sunt convins ca cei care au munci foarte grele pe santier sau in alte conditii au micile lor derogari dumnezeiesti.

Nu cred ca Hristos sta cu o carte de retete sa controleze oamenii, dar greutatile Mantuitorului ne obliga la un pic mai multa atentie si sa intelegem ca nu asta trebuie sa fie principalul scop al postului.

Intrebat cat de mult conteaza Postul Craciunului pentru el ca preot, parintele Necula a raspuns: „Foarte mult, pentru ca ma ajuta sa-mi intaresc relatia cu toti credinciosii, pentru ca vezi inca o data sute de oameni, in Postul Craciunului te spovedesti, chiar tu ca preot te reasezi in normalitatea preotiei tale.

Postul este un exercitiu pe care trebuie sa il avem tot timpul, pentru ca nu trebuie sa mancam pe saturate, nu trebuie sa facem niciun abuz. Cred ca a posti inseamna a refuza sa te prostesti”.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close