PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

„Rugăciunile păcătoase sunt acele rugăciuni rostite de om cu păcat și cu patimă, adică atunci când te rogi pentru răul cuiva”

PUBLICITATE

Mântuitorul ne-a poruncit să ne rugăm pentru vrăjmași și să binecuvântăm pe cei care ne asupresc, îndemnându-ne la o iubire desăvârșită, curată, asupra aproapelui nostru.

Rugăciunile păcătoase sunt acele rugăciuni rostite de om cu păcat și cu patimă. Adică atunci când te rogi pentru răul cuiva, pentru moartea cuiva, pentru a te răzbuna. Aceste rugăciuni sunt rele, pentru că Mântuitorul ne-a poruncit să ne rugăm pentru vrăjmași și să binecuvântăm pe cei care ne asupresc, îndemnându-ne la o iubire desăvârșită, curată, asupra aproapelui nostru.

Rostind astfel de rugăciuni, o facem cu ură asupra aproapelui, cu dorință de răzbunare. Rugăciunea trebuie să fie pentru a cere îndreptarea aproapelui și întoarcerea de la răutatea lui, cu dragoste asupra noastră.

(Părintele Argatu V. Ioan, 445 Răspunsuri duhovnicești ale Părinteleui Ilarion Argatu la întrebările credincioșilor, Editura Mila Creștină, 2005, p. 120)

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close