PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Parintele Calistrat: Fereste-te de blestem! Blestemul de mama se lipeste ca ceara si asupra sotilor vostri, si asupra fiicelor voastre!

PUBLICITATE

Fereste-te de blestem ca de foc! Blestemul de mama se lipeste ca ceara si asupra sotilor vostri, si asupra fiicelor voastre!

Blestemul de mama! Fereasca Dumnezeu sa va scape din gura vorbe rele asupra copiilor vostri, ca blestemul se lipeste ca ceara si asupra sotilor vostri si asupra fiicelor voastre.

Noi foarte usor blestemam. Si pe sine ne blestemam.

Mama care blesteama e o smintita! Nu-si da seama ca totul se prinde si se rasfrange asupra copiilor ! Feriti-va de orice!

Preotul trebuie sa fie vesnic izvor de binecuvantare.

Antonie Plamadeala, marele carturar al bisericii, intrebat intr-o discutie spirituala in timp ce vorbea cu Parintele Cleopa, a zis asa:

– Ca arhiereu de cand va tineti minte Prea Sfintite Mitropolit, tineti minte sa fi pus cuiva vreun blestem?

– N-am blestemat in viata mea! Doar am dezlegat pentru ca Dumnezeu aceasta putere mi-a dat sa curat de pacat nu sa leg cu pacat!

Si Intr-adevar a fost o formula demna de un mitropolit demn.

Noi foarte usor la orice nerv, aruncam cu vorbe: Sa-ti sara…, ca crape…., sa-ti iasa…., sa ajungi… Bine.. noi cand facem asemenea remarci, ne simtim foarte curati si drepti inainte lui Dumnezeu! Deci nu ne putem permite acest abuz!

Care sunt cele trei forme de a tine pacatele?

Legatura preoteasca, legatura arhiereasca si blestemul de mama!

Parintele Calistrat Chifan

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close