PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 17 februarie – Repetă azi Rugăciunea Sfântului Teodor Tiron pentru luminarea minții și sufletului

PUBLICITATE

Rugăciune 17 februarie – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește cu evlavie pe Sfântul mare mucenic Teodor Tiron Înțeleptul.

Este o zi importantă pentru orice credincios, zi în care se citește o rugăciune specială pentru luminarea minții și sufletului atunci când greutățile te apasă.

Rugăciune 17 februarie – Iată mai jos și textul rugăciunii!

”Mari sunt faptele credinţei! În izvorul văpăii ca într-o apă de odihnă Sfântul Mucenic Teodor s-a bucurat. Că în foc cu totul fiind ars, ca o pâine plăcută Preasfintei Treimi s-a adus. Pentru rugăciunile lui, Hristoase Dumnezeule, mântuieşte sufletele noastre.

Luptând până la capăt, mucenice al lui Hristos, lupta cea Dumnezeiască şi călătoria săvârşind-o, păzind credinţa, ai aflat cununa Dumnezeieştii Dreptăţi.

Făcându-te dănţuitor ceresc împreună cu cei fără de trupuri, mărite, izbăveşte de primejdii şi de necazuri pe cei de pe pământ, care te cheamă într-ajutor să le luminezi mințile și sufletele.

Primind asupra ta toată într-armarea cea Dumnezeiască şi surpând înşelăciunea cea idolească, pe îngeri i-ai îndemnat să laude nevointele tale; că aprinzându-ţi cugetul de Dumnezeiasca dragoste, către moartea cea prin foc cu vitejie ai îndrăznit.

Pentru aceasta, ca un purtător de nume de dar al lui Dumnezeu, împărţeşti daruri Dumnezeieşti celor ce cer de la tine, purtătorule de biruinţă, mucenice Teodor Tiron, Roagă pe Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască, luminarea minților și sufletelor celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta,

Amin.”

Citește aici și: ”Rugăciunea puternică de seară, care te ajută să scapi de necaz

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close