PUBLICITATE
Pilde

Vești triste despre Neșu – „Mi-a mai ramas sufletul”. Ce s-a intamplat

PUBLICITATE

Vești triste despre Neșu – „Dupa ce-l cunosti pe Mihai Nesu, instantaneu crezi in minuni!”, spunea Roberta, omul de televiziune cu ani de experienta pe care nu orice il poate misca.

„Rolul omului pe pamant este sa faca bine”, le-a spus Mihai Nesu lui Buzdu si Morar, in cadrul vizitei pe care le-a facut-o in casa de sticla amplasata in Orasul Faptelor Bune, montata anul acesta in Oradea.

Mihai Nesu ofera o lectie de putere, o lectie de „imposibilul nu exista” atata vreme cat ai gandul la tine.

Vești triste despre Neșu – „Rolul omului pe pamant este sa faca bine”

Mihai, accidentul suferit…

Da. Prin accidentul suferit mi-am dat seama ca viata mea nu era cea mai potrivita. Am inceput sa ma studiez mai mult pe mine si sa-mi dau seama unde trebuie sa incep sa ma antrenez si sa fac mai mult bine. Rolul omului pe pamant este sa faca bine.

Durerea cea mai mare a fost cea fizica sau cea sufleteasca?

Au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizica este cea mai mare, ci durerea din suflet. Daca nu o tratezi, este foarte greu sa te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decat de Dumnezeu, este singurul detinator al retetei exacte de vindecare a sufletului. Este foarte important, insa, sa ne dorim sa ne vindece Dumnezeu. Uneori, prin felul nostru de a fi, refuzam acest ajutor divin.

„ Ma ajuta Dumnezeu, nici nu simt ca sunt paralizat!”

Cum ai invatat sa-ti vindeci sufletul?

Nu pot sa zic ca am invatat lucrul acesta. Pierzandu-mi sanatatea fizica aproape complet, mi-a mai ramas sufletul, este singurul de care trebuie sa ma ingrijesc.

Si asa cum am spus mai devreme, am constat ca nu toate lucrurile erau in regula si am fugit la mai multi preoti, m-am spovedit, m-am impartasit. Datorita rugaciunilor lor s-au schimbat foarte multe lucruri in viata mea, dar sunt, inca, in perioada de antrenament spiritual in care continui sa ma antrenez sa imbunatatesc starea sufleteasca. Sper eu sa fie din ce in mai bine, cu timpul.

Si, totusi, trupul…

Noi persoanele cu dizabilitati avem nevoie sa facem terapie constant, pe termen lung. De exemplu, eu fac in fiecare zi, mai putin duminica. Acesta este motivul pentru care am gandit proiectul Sf. Nectarie, complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilitati, deschis la Oradea. Reusim, aici, sa ferim copiilor cu dizabilitati acces la tratemente extrem de costisitoare in alte tari. Noi suportam, cu ajutorul oamenilor care sunt aproape de fundatia noastra, 80% din costurile tratamentelor. Important de stiut ca alegand terapia care trebuie, rezultatele apar.

Esti un fel de inger al familiilor care trec prin negre suferinte. Hai sa vorbim despre Sf. Nectarie, complexul de recuperare dedicat copiilor cu dizabilitati

Centrul este practic o extindere a ceea ce avem acum. Acum avem o fundatie caritabila dedicata copiilor cu dizabilitati. Are doar 250 de mp, este neincapatoare, avem lista de asteptare. Avem o terapie foarte cautata de parintii copiilor care este foarte scumpa in strainatate. La noi este mult mai accesibila, parintii platind numai un sfert din pret. Este o terapie atestata in America dupa foarte multe cercetari. Este folosita de foarte multi copii cu dizabilitati. Am reusit sa o aducem si in Romania. Trebuie sa recunosc ca traiesc cel mai bun moment al vietii mele. Ma ajuta Dumnezeu, nici nu simt ca sunt paralizat.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close