PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Ai dat de un necaz? Fă câteva metanii la Maica Domnului și vei vedea schimbarea

PUBLICITATE

Rugăciunile făcute cu căldură către Maicii Domnului au mare putere de a îndrepta în bine cursul vieții noastre și de a schimba în bine starea noastră lăuntrică.

Părintele Iachint de la Mănăstirea Putna, știut și sub numele de “Duhovnicul Bucovinei”, o prețuia foarte mult pe Maica Domnului, și când cineva din obște avea un necaz sau o încercare, îl trimitea la icoana Maicii Domnului și-i spunea: „Du-te la Maica Domnului și fă câteva metanii, și vei vedea singur schimbarea.”

Această credință vie și intensă în ajutorul lui Dumnezeu și al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu îi determina pe Sfinții Părinți și marii duhovnici ai tuturor timpurilor să recomande celor aflați în necazuri rugăciunea, ca pe cel mai eficient leac.

În cartea „Părintele Iachint al Putnei”, apărută în anul 2009 la Editura Bizantina, se spune că Părintele era foarte avansat pe treptele rugăciunii, iar rugăciunea lui avea multă putere.

Cei care veneau la el simțeau harul care via în el și darul rugăciunii. Aceștia nici nu apucau să-și spună necazurile, că Părintele Iachint le punea mâna caldă pe cap, le făcea semnul crucii, îi binecuvânta și se ruga pentru ei, iar ei simțeau puterea rugăciunii lui.

Unui fiu duhovnicesc i-a zis să se roage cu multă stăruință și putere, și să-i spună lui Dumnezeu: “Doamne, al Tău sunt, să nu mă părăsești!”

Pe o ucenică o învăța să se roage Maicii Domnului cu rugăciunea “Cuvine-se cu adevărat” când vine de la Biserică, și să spună în continuare “Harul Domnului din Sfânta Ta casă să fie și în casa mea!”

Părintele Iachint o iubea atât de mult pe Maica Domnului, încât atunci când vorbea despre ea, îi curgeau șiroaie de lacrimi din ochi. El afirma cu multă convingere:

“Știu că Iisus Hristos, Căruia I-am făgăduit viața noastră este Fiu al lui Dumnezeu, dar știu că Maica Domnului nu încetează a mijloci pentru noi.”

Spunea de asemenea că Rugăciunea lui Iisus este cea mai puternică rugăciune și că ea trebuie rostită mereu, fie că suntem la masă, fie că vrem să ne odihnim, fie că suntem în călătorie.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close