PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciunea SCURTA a zilei de 20 martie! Rostește-o și vei avea parte de liniște sufletească

PUBLICITATE

Pe 20 martie, credincioșii îi prăznuiesc pe Sfinții mucenici uciși în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit. Aceștia și-au dat viața pentru Hristos, căzând victime păgânilor. În rândurile următoare vă prezentăm rugăciunea pe care este bine să o rostiți astăzi, pentru a avea parte de liniște sufletească.

Ce rugăciune trebuie să rostim pe 20 martie

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cântare să înălţăm, po­poarelor, Minunatului Dumnezeului nostru, Celui Ce a scos pe Israel din robie; cântare de biruinţă cântându-I şi strigând: Să cântăm Ţie, Singurului nostru Stăpân.

Cu Legea Duhului ocârmuindu-vă mădularele şi simţirile voastre, înţelepţilor, biserici sfinţite lui Dumnezeu v-aţi ară­tat, mucenicilor de Dumnezeu purtători, căci întru voi a locuit Hristos.

Arătatu-te-ai Scară Tainică pe care a văzut-o Iacob, alesul lui Dumnezeu; din care în chip de negrăit a ieşit Cel fără de trup, Trup făcându-Se, Neschim­bat, mai presus de cuvânt din tine, Fecioară.

Amin”

Acesta este textul rugăciunii pe care trebuie să o rostești astăzi, pentru a avea parte de bunăstare și liniște sufletească.

Tot astăzi, credincioșii îl prăznuiesc pe preacuviosul părinte Nichita Mărturisitorul. „Acest preacuvios părinte al nostru şi mărturisitor, pe vremea luptătorilor împotriva sfintelor icoane era episcop al Apoloniadei şi era nu numai credincios şi evlavios şi cu totul drept în credinţa lui, ci şi milostiv şi plin de dragoste faţă de oameni, vestit în cunoştinţe şi în cuvânt.

Fiind silit să se lepede de închinarea la sfintele icoane ale Domnului nostru Iisus Hristos şi ale preacuratei Sale Maici, ale sfinţilor îngeri şi ale tuturor sfinţilor şi neplecându-se, a fost condamnat la surghiun şi supus la chinuri de neîndurat. Din pricina acestora îmbolnăvindu-se cumplit, şi-a dat sfântul său suflet în mâinile lui Dumnezeu”.

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close