PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugaciune 3 iulie – Citeste azi Rugaciunea Scurta a Sfantului Iachint pentru iertare pacate si implinire dorinte

PUBLICITATE

Rugaciune 3 iulie – Azi, Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sfantul Mucenic Iachint Inteleptul si vindecatorul de suflete. Este o zi importanta pentru credinciosi, o zi in care se citeste o rugaciune speciala.

Rugaciunea care se rosteste azi este de mare ajutor pentru iertarea pacatelor si implnirea dorintelor.

Rugaciune 3 iulie – Iata mai jos si textul rugaciunii!

“Mucenicul Tău, Doamne, Iachint, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre si implineste dorintele, Hristoase Dumnezeule.

Părăsind mărirea cea pământească, ai moştenit slava cea cerească, fiind pururea împreună cu Stăpânul tuturor, purtătorule de cunună, mucenice mărite.Îmbrăcându-te de la Dumnezeu cu putere nebiruită, ai înfruntat pe tiranul cel fără de minte, purtătorule de Dumnezeu.

De chinurile celor fără de lege pătimind mucenicul, se bucura; şi, întărindu-şi cugetul cu patima Celui fără de patimă, fără a fi înspăimântat de cei fără de minte, mergea către Dătătorul de nevoinţe.

Făcutu-te-ai cinstită piatră de mult preţ a Bisericii, păstrată în cămările cele cereşti şi ai înfruntat pe cei ce se închinau la pietre. Pentru aceasta, ai băut paharul muceniciei, Mucenice Mărite Iachint; iar acum, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să ne dăruiască nouă mare milă.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close