PUBLICITATE
Sfaturi duhovnicesti

Unde trebuie păstrată, de fapt, icoana în casă. Ce spun preoții!

PUBLICITATE

Icoana Maicii Domnului nu lipsește din casa niciunui creștin, cu siguranță, aceasta are puterea de a proteja, de a ocroti și de a aduce iubire, alinând durerile oamenilor. Aceasta nu trebuie adusă în casă, dacă nu este sfințită, așa că dacă ai cumpărat o astfel de icoană, mergi la biserică, într-o zi de sărbătoare și roagă-l pe părinte să o sfințească în altar, scrie fabricatinromania.info

Acum să aflăm unde trebuie ținută icoana Maicii Domnului

Icoana este un element sfânt, în casa noastră, așa că încearcă, în primul rând să găsești un perete spre răsărit. Icoana trebuie să fie cuprinsă de lumina soarelui, dar dacă nu este posibil, aprinde cel puțin o candelă, lângă! Icoana Maicii Domnului trebuie ținută în cea mai luminoasă cameră din casă sau chiar în dormitorul copiilor, spre fereastră, pe partea cu răsăritul. Tocmai de aceea multe biserici și mănăstiri se construiesc cu poarta spre Răsărit, pentru ca lumina Tatălui Ceresc să pătrundă în lăcașurile sfinte.

Cum ne apără icoana Maicii Domnului

Mântuirea și ajutorul pe care îl primim prin rugăciunile noastre vine de la răsărit, așa că atunci când te rogi trebuie să stai mereu cu fața către răsărit. Așa primești toată binefacerea pe care o aduce în casa ta icoana.

Icoana Maicii Domnului este ocrotitoarea casei și a familiei, a mamei și a copiilor, oferindu-ne speranță, putere și alină suferințele celor care sunt bolnavi.

Iată mai jos și o rugăciune scurtă către Maica Domnului!

”Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.

O, Maică a Lui Dumnezeu şi Apărătoare a noastră, milostiveşte-Te şi ajută-ne! Fie-Ţi milă de noi şi izbăveşte-ne!

Apleacă urechea Ta şi primeşte rugăciunile noastre, cele cu durere şi cu lacrimi, şi precum vei vrea linişteşte-ne şi bucură-ne pe noi, cei care Îl iubim pe Fiul Tău, Cel fără de început şi Dumnezeul nostru! Mulţumim Maică Sfântă că în toate ne eşti Grabnic Ajutătoare! Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

Amin!”

Citeste mai multe aici!

PUBLICITATE

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close