PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 19 Mai – Citește azi Rugăciunea Sfântului Patrichie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

PUBLICITATE

Rugăciune 19 Mai – Azi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul mucenic Patrichie, înțeleptul. Este o zi importantă în care credincioșii pot rosti o rugăciune de mare ajutor.

Rugăciunea care se citește azi este de mare ajutor în iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor.

Rugăciune 19 Mai – Iată mai jos și textul rugăciunii!

”Mucenicul tău, Doamne, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre și ajută-ne să ne împlinim dorințele imposibile, Hristoase Dumnezeule.

Grăitorul de Dumnezeu înfierbântându-se de râvna dreptei credinţe, a veştejit văpaia înşelăciunii, grăind fără sminteală ritoriceşte dogmele cuvântării de Dumnezeu, şi cu adevărat înţelepţind pe toţi către cunoştinţă dumnezeiască.

Cel ce ai întărit din început cerurile întru pricepere, şi pământul pe ape l-ai întemeiat, pe piatra poruncilor Tale, Hristoase, mă întăreşte; că nu este sfânt afară de Tine, Unule Iubitorule de oameni.

Trecut-aţi apa încercărilor şi focul chinurilor şi învederat ai primit acum repaosul cel veşnic în locaşurile cele cereşti, întru care dănţuind neîncetat, purtând cununi, izbăvește-ne pe noi de primejdii, pătimitorule.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close