PUBLICITATE
Rugaciuni

Citește azi Rugăciunea la Aducerea Moaștelor Sfântului Atanasie cel Mare pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

PUBLICITATE

Rugăciunea la Aducerea Moaștelor Sfântului Atanasie cel Mare – În această zi importantă pentru orice credincios, se citește o rugăciune de mare ajutor în caz de vremuri de grea încercare.

Rugăciunea la Aducerea Moaștelor Sfântului Atanasie cel Mare de mai jos se citește pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor!

”Stâlp al Ortodoxiei ai fost, prin dumnezeieşti învăţături, întărind Biserica, ierarhe Atanasie; căci pe Fiul de o fiinţă cu Tatăl mărturisindu-L, ai ruşinat pe Arie. Părinte cuvioase, roagă pe Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă.

Prin cuvinte insuflate de Dumnezeu toţi să cinstim după vrednicie pe Atanasie, ca pe unul ce a avut în Biserică laudă nemuritoare, pe care şi după moarte l-a mărit Hristos Dumnezeu, ca pe un slujitor al Său.

Întinzându-ţi cugetele întru Duhul Sfânt, la adâncul privirii, sfinţite tăinuitorule, ai urmat bogăţia cuvintelor celor dumnezeieşti, şi ai îmbogăţit lumea părinte.

Ca o luminare înaltă a dumnezeieştilor învăţături, pe cei viforaţi în noianul înşelăciunii, îi îndreptezi pururea cu liniştea cuvintelor tale, părinte, către limanul harului.

Înşelăciunea eresurilor o ai vădit, şi credinţa ortodoxă o ai propovăduit, ca un grăitor de Dumnezeu. Cu dreaptă credinţă luminat arătând în lume, ierarhe, Treimea întru unimea Dumnezeirii, în fire de o fiinţă, şi în feţe neamestecate. Pentru aceasta şi adunându-ne, cu credinţă săvârşim pomenirea ta, părinte Atanasie.

Amin.”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close