PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 16 februarie – Citește azi Rugăciunea către Sfinții Pamfil și Valentin pentru alungarea supărărilor de tot felul

PUBLICITATE

Rugăciune 16 februarie – Este o zi mare în Calendarul Ortodox, ziua rostirii Pildei fiului Risipitor de către Iisus Hristos și totodată cinstirea Sfinților Mucenici Pamfil și Valentin.

În această zi sfântă, credincioșii citesc o rugăciune puternică, pentru alungarea supărărilor. Este Rugăciunea Sfinților mucenici Pamfil și Valentin!

Rugăciune 16 februarie – Iată mai jos și textul rugăciunii care se citește doar azi!

”Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Fiind puşi înaintea groaznicelor unelte de chinuri, vitejii luptători ai Domnului, bucurându-se, cu bărbăţie plină de curaj au răbdat chinurile, neţinând seama de trup. Pentru aceasta au şi moştenit Veşnica Slavă şi acum se roagă pentru noi, cei care lăudăm chinurile lor.

Rugăciune Pamfil și Valentin – Neîndurând a lua în seamă cele de pe pământ, Fericite Mucenice Pamfil și Valentin, ați luminat Dumnezeiasca vieţuire cu nevoinţa pe care din pruncie ați urmat-o.

Mucenicii tăi Doamne, Pamfil și Valentin, cu adevărat într-armându-se cu tărie împotriva tiranilor vrăjmaşi, cu armele credinţei i-a biruit pe ei; şi încununându-se cu cunună de la Dumnezeu, s-au numărat în Ceata îngerilor; cu care împreună neîncetat se roagă, să ne mântuiască de ispite, de supărări şi de chinurile cele veşnice, cei ce îi fericesc pe dânşii cu credinţă.

Acum și pururea, și-n vecii vecilor,

Amin!”

Citește aici și ” Pilda fiului risipitor, rostită de însuși Iisus Mântuitorul!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close