PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 15 februarie – Înalță azi către cer Rugăciunea Sfântului Onisim pentru a-ți aduce lumină în suflet și în gând

PUBLICITATE

Rugăciune 15 februarie – Azi, 15 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește cu evlavie pe Sfântul Onisim Tămăduitorul de suflete.

Este o zi de închinăciune pentru credincioși, ziua în care se citește o rugăciune de mare ajutor pentru curățirea sufletului.

Rugăciune 15 februarie – Iată mai jos rugăciunea care se citește azi!

”Apostole Sfinte Onisim, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre.

Fiind luminat, Apostole Onisim, cu Dumnezeiescul şi Strălucitul har al Mântuitorului, izbăveşte sufletul meu cel întunecat, rugând pe Hristos, Iubitorul de oameni Dumnezeu, fericite.

Dumnezeiesc lucrător de cele sfinte te-ai arătat, preafericite şi cu Dumnezeiescul Duh cu adevărat strălucind, pretutindeni ai alergat, vestind pe Hristos cu evlavie, de Dumnezeu fericite.

Pe Mieluşelul şi Păstorul şi Izbăvitorul văzându-L Înălţat pe Cruce, Mieluşeaua se văita vărsând lacrimi şi striga cu amar: lumea se bucură luând mântuire, dar inima mea arde văzând Răstignirea Ta, pe care o rabzi din milostivirea milei, Îndelung Răbdătorule, Doamne;

Cel Ce eşti Adâncul milei şi Izvorul Cel Nedeşertat, milostiveşte-Te şi dăruieşte iertare de greşeli, celor ce cu credinţă laudă precum se cuvine Dumnezeieştile Tale Patimi.

Amin!”

Citește aici și Rugăciunea pe care o poți rosti în fiecare seară!

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close