PUBLICITATE
Rugaciuni

Rugăciune 26 ianuarie. Repetă azi Rugăciunea Sfântului Iosif pentru îndepărtarea relelor și iertarea de păcate

PUBLICITATE

Rugăciune 26 ianuarie. În Calendarul Ortodox, azi, 26 ianuarie, este cinstit Sfântul Ierarh Iosif, vindecătorul de suflete.

Rugăciune 26 ianuarie. Se spune că rugăciunile către acesta îți aduc liniștea în suflet și te protejează de rele tot anul!

”Veniți, toți iubitorii de Hristos, să aducem laude vrednicului păstor și ocrotitor al Moldovei, Ierarhului Iosif, binefăcătorul celor necăjiți și neîntrecutul slujitor al Bisericii și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de semeni, într-un glas să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Iosif cel Milostiv, Părintele nostru!

Urmând îndemnul Mântuitorului: Învățați de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, te-ai făcut Lui slujitor bun și credincios, Sfinte Iosif; pentru aceasta, lăudăm pe Dumnezeu, cântându-I: Aliluia!

Bucurându-ne, Părinte, de dragostea ta pentru cei aflați în necazuri și suferințe, ne încredințăm ocrotirii tale și te rugăm să vindeci neputințele și bolile noastre, ca, izbăviți fiind, să cântăm lui Dumnezeu, Cel ce este Izvorul vieții și al milostivirii: Aliluia!

Priveghind cu multă grijă asupra turmei tale duhovnicești, Ierarhe, pe toți i-ai povățuit să nu urmeze învățăturile stricătoare de suflet ale vremii, ci să viețuiască potrivit adevărului veșnic al Evangheliei lui Hristos, ca să se bucure de harul lui Dumnezeu și în veacul de acum, și în cel ce va să fie.

Amin!”

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close