PUBLICITATE
Manastiri si BisericiSfaturi duhovnicesti

Povestea preotului Dan Damaschin, care are grija de peste 4.000 de copii

PUBLICITATE

Povestea preotului Dan Damaschin. Preotul Dan Damaschin are grija de peste 4.000 de copii. E un fel de „Maica Tereza” a saracilor Iasiului.

Dan Damaschin, preot la Maternitatea “Cuza Voda din Iasi, are o tolba mare, plina cu fapte dintre cele mai sublime.

Povestea preotului Dan Damaschin. E usor sa iubesti oameni frumosi, bogati, parfumati, educati.

Dar ce facem cu cei saraci, murdari, analfabeti? Stie parintele Damaschin. “Ii iubim, pur si simplu”. Aceea e iubirea adevarata, care nu cere nimic la schimb. “Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale”, (Ioan 10:11), relateaza kanald.ro

Desi e vedeta nationala, a ramas modest, firesc, smerit. A vorbit despre cei 4.000 de copii pe care-i are in grija, in cele mai sarace sate ale Europei, despre saracie si plecarea a milioane de romani spre alte zari, care au lasat acasa alte milioane de inimi pline cu dor.

A povestit despre cele doua vile pe care le-a construit pentru doua familii cu 10 si 8 copii. A infiintat asociatia “Glasul Vietii”, determinand sute, mii de mame sa nu avorteze, oferindu-le acoperis si speranta. “Casa Vietii”, complex cu zeci de garsoniere, l-a dedicat fetelor insarcinate, speriate si repudiate de familie si societate.

El, preot de maternitate, cu masina personala, a luat mama si copilul nou-nascut si i-a dus acasa, in satele medievale ale Moldovei. Casa se prabusea, saracia urla, iar in curte era un sot alcoolic si inca cinci copii.

A strans bani, le-a construit o casa, le-a cumparat o vaca, a trimis copiii la scoala in Iasi, platindu-le studiile, mancarea si gazda. Iar asta de sute de ori! Deja nu mai discutam despre un preot, ci de un miracol ambulant. De fapt, asta e definitia preotului: “Miracol Ambulant”. Cel putin, Isus era. Cum reuseste parintele Damaschin? Cu iubire, cu foarte multa iubire si sacrificiu.

Dan Damaschin da piept cu grotescul lumii. E un fel de “soldat” in prima linie, intr-un razboi inegal, acela dintre iubirea lui si egoismul nostru. O face pentru ca noi sa nu parasim “zona de confort” a orizontului stramt si meschin.

E un “haiduc”, ce ia de la bogati si da la saraci, lasandu-si “victimele” nu ingrozite, ci pline de iubire si sens. A miscat cele mai impietrite inimi, facand sa iasa bani din buzunare “cusute”, impresionand prin seriozitate, transparenta si simplitate.

Nu-i e rusine sa ceara si nu se simte cersetor. “Doar nu cer pentru mine, ci pentru copii”, imi spune. De fapt, aici e miezul. Cand iubesti muti si munti. Nimic nu e greu ori imposibil, mai noteaza sursa citata.

PUBLICITATE
Tag-uri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close